Varme drikke som te, kaffe og varm chokolade er tæt forbundet Rocketpacks med følelsen af tryghed og kærlighed.
Behagelige drinks til efterårs- og vintersæsonen, serveret fra Rocketpacks rygsækdrikdispenser
Sommeren er ved at være slut, efterårsvinden blæser bladene gennem gaderne og de første frostnætter er allerede indtruffet. I cateringbranchen betyder det nu, at man tilpasser udvalget af produkter til den kolde årstid. Så det er godt, at der nu er mange alternativer til den klassiske gløgg, der beriger de varme drikkes verden.
Netop fordi den klassiske gløgg efterhånden ofte blot tilberedes og drikkes derhjemme, er det vigtigt for restaurationsbranchen at tilbyde noget nyt og give særlige og behagelige gæsteoplevelser på kolde dage. Det vigtige er at vække gæstens nysgerrighed.
Alternativer til gløgg
Gløgg er ubestridt klassikeren af alle alkoholholdige varme drikke i den kolde årstid. Det er lige meget, om det nydes på et julemarked i den bitre kulde eller i varmen på en restaurant eller café. Varme vinterdrikke er på mode, det er helt sikkert. Med vores forslag til alternativer til gløgg tilbyder vi dig en flot kontrast til vinterklassikeren.
Allerede i de sidste par år kunne man opdage varme drikke i Storbritannien, som indtil da var ret ukendte i Tyskland: Lim gin og lim cider. Både gin og cider er to meget populære alkoholholdige drikkevarer i Storbritannien, og derfor fandt de simpelthen på deres egen variant af gløgg. Da både Gin og Cider i mellemtiden også i Tyskland på mange drikkevarekort fandt deres plads, kan man gøre sine gæster bestemt også med de hotte varianter nysgerrige. For dem, der ikke vil undvære gin i den kolde årstid, tilbyder en mulled gin-opskrift et passende alternativ til gin og tonic.
De, der leder efter mere internationale alternativer til gløgg, bør se til skandinaviske eller græske vinterdrinks. For her er der flere helt egne, landespecifikke gløggvarianter. Skandinaverne elsker "Glögg." Det danske og norske navn er Gløgg og i Finland hedder det Glögi. Den særlige forskel på vores gløgg er, at den er kraftigere krydret og desuden indeholder rosiner og mandler.
I Grækenland derimod drikker man rakomelo, der stammer fra "raki" (marc brandy) og "meli" (honning). Disse to elementer kombineret giver en gyldengul, let, ikke for sød likør. Kold, Rakomelo er en dejlig forfriskning om sommeren og opvarmet, det er en velsignelse om vinteren.
Koffeinholdig til vintertid
"Kaffe med et skud" som varmere ved juletid er noget, folk i Schweiz elsker at drikke. Coffee Luz, Luzerne Coffee eller Coffee Lucerne kalder schweizerne det. Det vigtige ved denne drik er en harmonisk blanding: Alkoholen virker beroligende, mens kaffen virker stimulerende og sukkeret giver et energiboost. Den klassiske Coffee Luz-variant består af en stærk kaffe med sukker og et skud frugtsnaps. Sukker og alkohol kan dog give tømmermænd dagen efter, så kaffen bør kun være moderat sødet.
Gløggøl
I Belgien, Holland og også i Polen er det ikke gløggen, der kommer først, men gløggen: varm øl blandet med muskatnød, kanel, honning, nelliker og ingefær eller endda med hindbærsirup. En dejlig frugtig version er lavet med kirsebærjuice: Øllet og kirsebærjuicen kommes i en gryde. Derefter tilsættes stjerneanis, nelliker og citronskiver til væsken. Til sidst tilsættes honning og det hele varmes meget langsomt op. Det må ikke koge, ellers vil alkoholen fordampe.
Når den ønskede temperatur er nået, puttes en kanelstang i hvert glas eller kop og den lune gløgg hældes med en slev. Koppene eller krusene ser særligt imponerende ud, når de er dekoreret med en skive citron og stjerneanis.
Frugtpunch, den alkoholfri variant
Da det at drikke uden alkohol nu er blevet en stor trend, bør alkoholfrie frugtpuncher også være tilgængelige i din varme drikkemenu som et alternativ til gløgg.
Frugtpunches har normalt et forfriskende højt frugtindhold og er blandet af forskellige juicer. Generelt bør en alkoholfri gløgg have en base af druesaft. Tilsæt lidt æblejuice til druesaften, plus et par appelsinskiver for at få deres bitter med ret nemt. Frisk appelsinjuice giver den bedste smag til dette - og krydr det hele med lidt citron.
Med krydderierne afhænger det af den rigtige dosering: Stjerneanis, kanelstænger, nelliker og kardemomme er blandt de typiske punch-krydderier. Blandingen skal simre ved lavt blus i en til to timer før indtagelse, så smagene kan udvikle sig pænt.
Gløgg står foran restauranten
På grund af pandemien tilbød adskillige restauratører gløgg, punch, grog og lignende til takeaway foran deres værtshuse sidste vinter. Restauranter, barer og caféer fremviste med overbevisning